types Svart, hvitt eller grønt? Rimelige te hudpleieprodukter for alle hudtyper

Hva er grunnen til at te brukes til hudpleie?

Kineserne har lenge brukt te som en naturlig ingrediens når det gjelder å behandle hudsykdommer og oppnå oppløftende effekter. Urtete er også kjent for sine anti-inflammatoriske, antibakterielle og soppdrepende egenskaper. Dette betyr at te kan brukes til å lindre utslett, infeksjoner og akne. Dagens forskere har også begynt å undersøke virkningene og bruksområdene til urtete på huden.

En av de største fordelene med å bruke te for hudpleie er at det er billig. Te er en naturlig og overkommelig ingrediens som er lett tilgjengelig. Det er også rimelig å lage produkter på egen hånd, noe som gjør det lettere å kontrollere ingredienser og doseringer.

Hvilke typer te brukes hudpleieprodukter?

Det finnes mange typer te som brukes til hudpleie, både kommersielle og hjemmelagde produkter. De mest populære og vanligste er svart te, grønn te og hvit te. Dette er de tre mest konsumsjonerte te typene i verden, så de er lett å finne.

Svart Te

Svart te er mest kjent for sine stimulerende egenskaper. Det er også rikt på antioksidanter. Forskere har funnet ut at det kan lindre hudbetennelse og regulere oljeaktigheten i huden. Svart te er også en utmerket kilde til polyfenoler, som er kraftige anti-inflammatoriske stoffer, og den har også potensielle anti-ageing egenskaper.

Grønn Te

Grønn te er rik på antioksidanter, inkludert tanniner, produkter og polyfenoler. Det er et utmerket supplement som kan brukes for å forebygge skade på huden forårsaket av sol, slik som å sollys. Den inneholder også et stoff som heter EGCG (epigallocatechin gallate) som omfatter antioksidanter og er kjent for å beskytte huden mot skadelige bakterier og frie radikaler. Grønn te kan også stimulere hudregenereringsprosessen, noe som resulterer i en mer glødende teint.

Hvit Te

Hvit te er rik på polyfenoler og antiseptiske stoffer, som begge hjelper til å lindre betennelse. Det har også antioxidante egenskaper som beskytter huden mot skadelige frie radikaler som forårsaker Tidlige aldringstegn. Hvit te er også kjent for å stimulere produksjonen av collage, som gir huden en glattere og friskere teint.

Hvordan bruke te for hudpleie?

Lager du dine egne ansiktsprodukter, bad te og kroppspulver kan du enkelt bruke te som en ingrediens. Det er viktig å huske å brygge teen først, slik at den kan kjøles ned for å minimere rødhet og betennelse.

Du kan også lage en ansiktsmasker med te. Bland noen skjeer urtete med honning og kokosolje for å skape en glatt røre som vil mykgjøre og rengjøre huden.

Du kan bruke til te også til en rensekrem. Lag en blanding av svart, hvit eller grønn te og blader om tevann og honning. Denne blandingen kan brukes til å gulpe ansiktet med for å mykgjøre, berolige og klargjøre overflaten av huden.

Tips for å bruke te til hudpleieprodukter

Det er flere tips du kan følge når du velger å bruke te til hudpleieprodukter.

For det første, bruk kvalitets te. Du bør alltid forsikre deg om at teet ikke har en utløpsdato og er av høy kvalitet, så du får mest mulig ut av ditt produkt.

For det andre, velg rett te til ditt produkt. Svart te er godt egnet til å rense, grønn te er bra for å styrke hudens barriere, og hvit te er flott for å mykgjøre, berolige og klargjøre.

For det tredje, kontroller varigheten av teet. Dette vil sikre at tevannet ikke er for gammelt eller har mistet sine nyttige egenskaper.

For det fjerde, holder produktene dine friske og hygieniske ved å oppbevare dem i kjøleskap og bytte dem ut hver tredje uke.

For det femte, kontroller at du bruker enten kald eller varm tevann basert på hvilke områder på kroppen det skal brukes på.

Hvordan velge et te-produkt som passer for din hudtype

Når man velger et te-hudpleieprodukt er det viktig å finne ut hvilke egenskaper som passer best til din hudtype.

Fet og olieaktig hud

Oliesyre har tendens til å blokkere hudens porer og forårsake akne og utslett. For fet og olieaktig hud kan du velge te-baserte produkter som renser huden, fjerner og unngår overflødig olje. Disse te-baserte produkter kan også inneholde ingredienser som gir deg en matt finish.

Tørr hud

Tørr hud trenger hydrering for å unngå skader og flass. Te-baserte produkter som inneholder ingredienser som honning, havre og mandelolje vil fukte, nærme og mykgjøre huden. Disse produktene vil også beskytte og styrke hudens barriere.

Normal hud

Normale kvinner har det lettest når det gjelder produktvalg. For det meste passer alle produkter til deres hudtype, så lenge de lager produktene selv og vet om deres egne ingredienser og doseringer.

Hvor kan du kjøpe te-hudpleieprodukter?

Te-hudpleieprodukter er lett tilgjengelig, og du kan få dem både online og i butikk. Tekogler, te-baserte pulveransikter og rensekrem er tilgjengelig i mange

Stikkord