Hva er den beste hjemmehudpleierutinen?

Hudpleie som utføres hjemme er avgjørende for å opprettholde et ungdommelig utseende. Utseendet på ansiktet avhenger av hvordan du tar vare på huden i det daglige. Om du gjør det feil, kan selv ikke den dyreste behandlingen reparere skaden. Hvordan ser den beste hjemmehudpleierutinen ut?

Guide: hjemmehudpleie

RENGJØR HUDEN DIN

Ren hud gir kun fordeler. Grundig rengjort epidermis fungerer bedre, reparerer raskere og fornyer og absorberer næring enklere. Derfor bør du aldri glemme å kvitte deg med sminke, talg og skitt før du legger deg. Bruk et micellærvann av høy kvalitet som ikke tørker ut huden. Husk på at micellene må fjernes, så du bør bruke en skånsom rensegele eller et skum – se etter produkter som er laget av naturlige ingredienser.

BRUK EN TONER

En ansiktstoner er undervurdert men fortsatt uerstattelig. Det er ikke sant at micellærvann fungerer som toner, for den brukes til et annet formål. En toner balanserer pHen, lindrer og roer ned huden i tillegg til å forbedre absorpsjon og forberede huden for aktive ingredienser som tilføres gjennom serum og fuktighetskremer. Det er derfor en ansiktstoner fortsatt er en viktig del av hudpleien.

BRUK ET SERUM

Et ansiktsserum er et relativt nytt skjønnhetsproukt når vi sammenlikner det med kremer som har blitt brukt i hundrevis av år. Serum har andre effekter, og er i tillegg lettvektig, rennende og absorberes umiddelbart. Det er mer kraftfullt enn en krem fordi det når de dypeste hudlagene. Det beste ansiktsserumet er i stand til å forsinke tegn til aldring og reversere hudskader, som får ansiktet til å se flere år yngre ut! Velg med omhu og sørg for at det inneholder de beste ingrediensene, for de skal rett inn i huden din. De beste stoffene for ansiktsserum inkluderer vitamin C, retinol, stamceller, hyaluronsyre og naturlige planteingredienser som aloe vera, hvit og grønn te og alger.

BRUK SOLKREM

Solblokkering er et must nå om dagen. Solen har mange fordeler, men effekten på huden er ødeleggende. Den fører til ansiktsrynker, forsterker fotoaldring og utløser massevis av kviser og alvorlige hudplager. For å gjøre det enda verre kan kombinasjonen av sollys og enkelte hudpleieprodukter som f.eks retinol ha dårlige konsekvenser. Påfør solkrem om morgenen. Mange fuktighetskremer har UV-filter – se etter SPF 20 eller høyere.

VELG RIKTIG KREM FOR HUDTYPEN DIN

En krem eller fuktighetskrem må inkluderes i den daglige hudpleien din uansett om du bruker serum. Det er kun dette produktet som kan skape et ugjennomtrengelig lag på huden for å beskytte den mot skader og værforhold.

SJEKK INGREDIENSENE I PRODUKTENE DU BRUKER

Kosmetikkselskaper er ikke alltid rettferdige når det kommer til ingredienser. Det er derfor du bør sjekke innholdsfortegnelsen og velge de mest naturlige produktene. Uansett om du kjøper en toner, en krem eller et serum må formuleringen være perfekt. En kort liste med flotte ingredienser er bedre enn et produkt som er stappfullt av silikoner, parabener eller mikroplast.

Stikkord

Kommentarer