Myter & fakta: ansiktsrynker forklart

Mange blir livredde av å tenke på at ansiktene deres vil være fulle av rynker en dag. Heldigvis finnes det flere måter vi kan motvirke tegn på aldring på. Om det er vanskelig for deg å finne deg i denne uungåelige konsekvensen av å bli eldre, bør du se over de beste antirynkekurene, og mest av alt få oversikt over noen måter du kan ta vare på huden din riktig. 

Myter & fakta – sannheten om ansiktsrynker

Du trenger ikke antirynkekremer om du er under 35 år gammel

Myte. Selv tjuefemåringer bør strekke seg etter antirynkekremer, spesielt øyekremer. Rynker og enkelte prosesser som har direkte effekt på hudens utseende begynner når du fyller 25. Om huden din er sliten, solskadet eller ødelagt på grunn av sigaretter og en usunn livstil er antirynkekremer et must. Vanligvis begynner trettiåringer å påføre antialdringsprodukter, som er en veldig bra forutsetning i god hudpleie.

At rynker oppstår har ingenting med livsstil å gjøre

Myte. Usunt kosthold, sigaretter, for mye alkohol, vektendringer, langvarig stress, for lite søvn og airconditioning får tjueåringer til å se verre ut enn folk som er 35 og som lever en sunn livsstil. Hold deg sunn og nyt livet!

Nedgang i hormonnivåer fører til at rynker oppstår

Sant. Hormoner påvirker huden. Om nivåene av dem synker, kjennes det på huden – elastin og kollagenfibrene som er avgjørende for å holde huden fyldig blir svakere. Talg- og svettekjertlene fungerer treigere, og derfor mister huden beskyttelse og vann. For å gjøre ting enda verre, blir musklene som former ansiktet svakere, som fører til tap av fylde og mykhet.

For mye soleksponering fører ikke til rynker

Myte. Både solen og falsk sol gjennom solsenger skader elastin- og kollagenfibrene permanent. Som konsekvens blir fettcellene i epidermisen skadet så huden blir dehydrert og posete. Dehydrert hud skaper perfekt grobunn for rynker.

Sykelig overvektige mennesker har færre rynker

Fakta. Huden til sykelig overvektige mennesker er fyldigere, så den holder seg myk lengre. Fettlaget i huden er tykkere. Om rynker oppstår, er de ikke like dype eller synlige.

Du kan ikke glatte ut eksisterende rynker

Myte. Dypere rynker er ikke like lette å reparere, men du kan bli kvitt fine linjer ved å bruke riktig hudpleieregime. Produktvalg er avgjørende – du bør bruke et profesjonelt ansiktsserum med mye retinol eller vitamin C og tilføre fuktighet til huden gjennom produkter som innholder hyaluronsyre. På denne måten kan du holde huden i form, forsinke rynkedannelsesprosessen og eliminere de første fine linjene. Jo fuktigere huden din er, jo lengre holder ansiktet seg rynkefritt. Det er derfor du bør drikke mye vann hver dag og skaffe deg et fuktighetsgivende serum av høy kvalitet, f.eks med hyaluronsyre så fort du fyller 20 år.

Stikkord

Kommentarer