Riktig sminkefjerning: rensemelk, micellærvæske, skum eller oljer?

Om kvelden etter en hel dag trenger huden din mye pleie. Vet du hvor mange forferdelige ting som samler seg på den? Støv, avgasser, overflødig talg, svette, bakterier og selvfølgelig også sminke. Feil sminke er ofte grunnen til at tilstanden på huden forverrer seg, og at skavanker som røde, tørre og hovne øyne oppstår. Hva bør du bruke som sminkefjerner for å unngå disse problemene? Møt rensemelk, skum, micellærvæske og egenskapene de har.

Rensemelk – egenskapene

Rensemelk er et tykt produkt med yogurtaktig tekstur. Den inneholder de mest fuktighetsgivende ingrediensene, så det er best å bruke den om du har tørr eller moden hud. Noen ganger kan konsistensen ses på som en ulempe, for eksempel når man har oljete hud. Påfør rensemelken ved hjelp av bomullspads og smør huden skånsomt med den. Bytt ut bomullspads til den siste er helt ren etter å ha renset ansiktet. En annen metode er å putte litt rensemelk i håndflatene og massere ansiktet med den for å løse opp all sminken. Så må produktet fjernes med bomullspads og huden må skylles med vann.

Gelé- og skumbaserte sminkefjernere – egenskapene

Den lettvektige konsistensen på skummet gjør det perfekt for sminkefjerning på alle hudtyper, fra oljete til normal til tørr, rød eller sensitiv. Skum kan være veldig skånsomt og tar perfekt vare på huden mens den fjerner sminken din.

Sminkefjerningsgelé bør ha en glimrende og naturlig sammensetning, ellers kan den føre til tørrhet gjennom fjerning av lipider i huden.

Om du vasker ansiktet ditt med en gelé eller skum og vann, kan du begynne med å væte huden i ansikt og nakke, for så å ta litt produkt i hånden og massere ansiktet med det. Skyll grundig etterpå.

Sminkefjerneroljer – egenskapene

Denne metoden kalles ORM (oljerensingsmetoden) og har vært kjent i lang tid, for det meste i asiatiske land. Den tar nå over resten av verden fordi naturlige oljer er en skikkelig skjønnhetshit. Ikke bare fjerner de sminke som tung foundation (olje fjerner olje), men de tilfører også næring til huden samtidig som at de regulerer talgproduksjon og styrker lipidstrukturen. Du kan skaffe et vanlig butikkprodukt eller lage en olje selv ved å blande en baseolje (ricinusolje) med en annen naturlig olje. Husk på å bruke en som passer hudtypen din.

Micellærvæske – egenskapene

Micellærvæsken fjerner ikke bare sminken, den frisker også opp huden. Den kan også lukke porer og motvirke kviser. Det som er enda bedre er at den tilfører fuktighet og næring til huden så den blir myk, glatt og deilig å ta på. Micellærvæsken anbefales for kvinner med alle hudtyper, inkludert sensitive og tørre hudtyper, fordi den verken fører til irritasjon eller etterlater oljete lag. En bra utvalgt micellærvæske har ingen fargestoffer eller parfyme i sammensetningen og inneholder minimalt med konserveringsmidler, som gjør den til den perfekte løsningen for kvinner med allergen, atopisk eller akneutsatt hud. Derimot bør du huske på at micellene tiltrekker fett, støv og talg, så du bør alltid kvitte deg med micellærvæskerestene med en toner etter sminkefjerningen.

Stikkord

Kommentarer