Slutt med skjellende lepper – leppepleie om sommeren og vinteren

Hver sesong kan bidra til skjellende lepper, med ekstra utfordringer om vinteren og sommerværet som grenser til ekstremt. Følg disse tipsene å ta vare på leppene hele året.

Skjellende leppepleie om sommeren:

Sol og varme er tørkefremkallende på leppene, men dette hindrer deg ikke i å nyte de varme sommer dagene. Følg disse fem enkle tipsene for å unngå skjellende lepper som start i sommer:

 1. Bruk solfaktor. Sørg for at du ikke har en sommeropplevelse uten leppeskygge, da UV-stråler kan være skadelig for leppene. Holder leppene hydrerte og friske med et fenomenalt solfilterleppebalsam med SPF.
 2. Bruk et godt leppebalsam. Et høykvalitets leppebalsam eller leppefat som er formulert til å hydrert leppene, gjenopprette fuktighetsgrad og beskytte mot skadelige miljøpåvirkninger er avgjørende for å holde leppene myke.
 3. Eksfolier. Å fjerne døde hudceller fra leppene, kan løse opp skalleleppene og gi næring til neddempende hud. Børste forsiktig over leppene og bruk en lett krem ​​ikea havsalt for å massere bort huden.
 4. Drikk rikelig med vann. Å drikke nok vann hjelper huden din å holde seg hydrert. Dette inkluderer også leppene. Begynn dagen med en glassvann før du starter øvrige drikkevarer.
 5. Bruk leppebalsam om natten. Smør leppene med vaselin eller et fuktighetsgivende leppebalsam før du går til sengs, for å forhindre skjellende lepper, natten igjennom.

Skjellende leppepleie om vinteren:

Iskalde temperaturer om vinteren kan virke tørkende for leppene, men det betyr ikke at det er umulig å holde dem hydrerte. Følg følgende tips for å unngå skjellende lepper.

 1. Bruk SPF. Selv om du kanskje ikke trenger solbriller om vinteren, bør du bruke et SPF 15 leppebalsam for å ikke bli utsatt for solens skadelige UVA-stråler.
 2. Unngå tørre lepper. Når du er ute, bør du begrense eksponeringen for vinterværet, overtenning av kulde og tørke.
 3. Bruk fuktighetskrem. Bruk en hydratiserende krem ​​om kvelden for å hjelpe leppene med å bli miljø- og temperaturfrie.
 4. Unngå varme luftstrømmer. Det kan være ekstremt tørkende å bade med åpen varme luftstrømmer, siden det kan trekke fuktigheten fra leppene.
 5. Tilgang til nødvendige næringsstoffer. Å opprettholde et sunt kosthold om vinteren ikke bare gir deg energi – det hjelper også huden din å holde seg ung og sunn.

Ekstra leppepleietips:

Vedlikehold av leppene må gjøres ekstra nøye om sommeren og vinteren. Følg disse vanlige tipsene å ta vare på leppene hele året;

 1. Unngå å klø leppene. Kløe kan irritere leppene, og irritasjon kan føre til at leppene dine blir røde og skjellende. Sørg for å berøre dem forsiktig og reparere skader når det er mulig.
 2. Spis en kostholdsrik kost. Et balansert kosthold fullt av mineraler, vitaminer og essensielle fettsyrer er nødvendig for å opprettholde generell helse og bidra til en sunnere hud.
 3. Prosedyrer for bevaring. Du kan prøve ettermiddagsleppebalsam, som mykgjør og beroliger leppene dine om natten.
 4. Unngå skadelige produkter. Unngå å utsette leppene for sterkt sollys, røyking eller eksponering for tørkeluft.
 5. Toners. Du kan smøre leppene dine med en mykgjørende leppebalansertoner, for å forberede leppene på dagens makeuplook.

Kan La Roche-Posay hjelpe?

Vårt luksuriøse Cicaplast-leppesalve kan berolige og 50% av brukerne merket fuktighetsgivende effekter etter bare ett bruk. Den mykgjørende og vannfaste formelen tilbyr 24 timers fuktighet, og forhindrer at leppene tørker ut. Formulert med sheasmør, kamille-ekstrakt, bisabolol, prebiotika og pantenol har Cicaplast Leppebalsam en sink- og allergifri formel, som styrker beskyttelsen og forhindrer leppene i å tørke ut.

Cicaplast-leppesalve er også fuktfritt, så det limer ikke og forlater leppene dine med en naturlig look. Det hjelper til med å beskytte leppene dine mot både vinteren og sommeren vær. Så det er ingen grunn til å lide med skjellende lepper. Vi hos La Roche-Posay har deg dekket på leppepleie hele året.

Hold deg hydrerte og beskyttet!

Stikkord