Så bruker du evanemelksolje for håret ditt

Å bruke oljer som en del av rutinene for hårpleie er ikke en ny idé, ettersom man opprinnelig har brukt oljer i hårpleierutiner for tusenvis av år. I løpet av de siste årene har ekte evanemelksolje, også kjent som Oenothera biennisolje, blitt ekstremt populært som et naturlig hårpleiemiddel.

Oljen er avledet av semien fra ekte evanemelksblomst, som er en kjempekraftig medisinplante. Det tilbyr et stort utvalg av vovers og næringsstoffer som kan gjøre underverker for å håret, og spesielt for å forhindre hårtap. Hvis du har problemer med skadet hår, eller opplever at det ikke er gjenvunnet godt fra farging og liknende behandlinger, er dette oljen som kan gjøre susen. Det er ikke alle som oppdager magien til denne oljen, men la oss ta et nærmere titt på det som den kan gjøre for håret ditt.

Hvorfor er evanemelksolje så bra for håret?

Evanemelksolje er et utmerket valg som hårolje for flere grunner. Først og fremst er det fullpakket med forskjellige vitaminer og kostholdsmessige ingredienser som er nødvendige for effektiv hårpleie. Oljen inneholder flere vitaminer som A og E, som vitaliserer tørt og skadet hår og hodebunn. I tillegg inneholder den et stort antall essensielle fettsyrer som kjent som GLA (gamma-linolensyre). Denne syren er en god hudbooster, så det er en perfekt olje å ha ettersom fuktighetsbalansen i hodebunnen ofte er problematisk.

Evanemelksolje er også veldig effektiv for å bekjempe alopecia, noe som betyr at den er perfekt for å dempe hårtap. Det er noen effektive ingredienser som er kjent for å dempe skjørbark og bekjempe hårtap. Oljen forbedrer blodsirkulasjonen, noe som resulterer i at hårsekkene styrkes og hårtapet bekjempes. Dette betyr også at ingrediensene i denne oljen er med på å akselerere hårvekst. Dette gjør det til en god olje for folk som sliter med hårtap.

Hvordan bruke evanemelksolje?

Når det gjelder å bruke evanemelksolje, er det flere måter du kan gjøre det på. Den vanligste måten å bruke den og oppnå de fordelene er å foreta en oljemassasje. Oljemassasje med evanemelksolje kan være veldig gunstig for å styrke og fornye håret. Det anbefales å gjøre en oljemassasje minst én gang i uken for å oppnå fantastiske resultater.

Du kan også bruke den som en pre-shampoo- behandling. Dette betyr at du først legger oljen i håret og hodebunnen, og lar den virke for en stund. Vanligvis er det å la den stå i 20 minutter før du skyller den ut. Dette er flott fordi den lar oljen gå dypere inn i hodebunnen og håret, der den styrker hår og hodebunn. Det er veldig gunstig for å unngå tørrhet, og bidrar også til å fiksebrune deler og skadet hår.

Viktigst av alt, husk alltid å bruke en god kvalitetsolje som passer til håret ditt for å oppnå de beste resultatene. Å bruke aldeles oljer som jojobaolje, kokosolje og evanemelsolje som hårpleieprodukter gir de beste resultatene!

Litt ekstra: Tone ditt hår med evanemelksolje

Hvis du har lyst hår, kan du bruke evanemelksolje for å gi det et mer naturlig utseende og finnes tone. Du må bare legge oljen til håret, la den ligge for en stund, skyll den deretter ut. Denne prosedyren gir håret et lysere utseende, og du må gjenta den flere ganger til ønsket effekt er oppnådd.

Viktigst av alt, som med vanlig hårpleie, er det best å forsikre seg om at oljen er av god kvalitet. Dette betyr at den bør være organisk, ubearbeidet og naturlig. Sørg også for at det ikke er noen unaturlige tilsetningsstoffer, fordi dette kan skade håret og hodebunnen. På denne måten får du de beste resultatene fra å bruke evanemelksolje.

Forsiktighet

Mens evanemelksolje er kjent som et sikkert alternativ, kan bruk av det likevel skade deg, spesielt hvis du har en allergi. Det anbefales derfor at før du bruker oljen, bør du teste det på et lite område av håret og se om det utløser noe allergisk reaksjon. Sørg også for å passe på at du ikke bruker over mål for evanemelksolje, og at du ikke prøver å lette håret for ofte.

Stikkord