Hudmikroflora i nærbilde

Å ha et godt øye for detaljer rundt huden er nyttig og ofte veldig viktig. For hudens mikrobiota, kolonisert av millioner av bakterier, gjær og mikroorganismer, har nylig fanga oppmerksomheten til dermatologer. Dette har blitt ikke bare nyttig for det medisinske samfunnet, som stadig er opptatt av immunitet, men også pålitelig informasjon til forbrukere som aldri har vært så opptatt av hudpleie som de er nå. Det finnes flere typer bakterier som lever på hudoverflaten, og deres studier viser at det er nøkkelen til å oppmuntre sunn hud, beskytte huden mot patogene organismer og antistoffer, og være en pålitelig skjold mot miljømessige eksponeringer.

Hudens mikroflora: Hva er inne i bildet?

Hudens mikroflora refererer til mikroorganismer som bor innen eller på huden; noen av organismene som er oftest identifisert er Propionibacterium acnes, som er et lysteri som forårsaker akne, Staphylococcus epidermidis og Corynebacterium, som er grampositive stavbakterier. I tillegg er det protozoer, sopp, bakterier og virus. I motsetning til betydelige trusler som er mer sykdomsfremkallende patogener som E. coli, Staphylococcus aureus, herpes, etc., kan hudmikroorganismene være enten god eller dårlig for huden vår.

Hudens mikrobiota er et viktig og healende element. Resultatene fra mange studier viser enkle konklusjoner: enkelte mikroorganismer framtomgir positive og skadelige effekter på huden. Dette henger sammen med andre faktorer, som kosthold, miljøforhold, og selvfølgelig hudpleievaner. Disse elementene interagerer med albedo, hudens opphold og hudens utseende

Hvorfor er hudmikroflora viktig?

Hudens mikrobiota har en rekke funksjoner og fordeler. Den støtter hele immunforsvaret vårt, forhindrer overgroning av kroniske patogener som stafylokokker eller E. coli og bidrar til å forhindre soppinfeksjoner. Det oppmuntrer også en sunn cellevekst og syntese av lyster ogforbedrer fuktighetsbalansen.

I tillegg har dermatologer og forskere identifisert antiinflammatoriske og antimikrobielle komponenter som holdes av komplekse ecosystem oppdaget på huden. Blant disse er fettsyrer som caprylic acid, caprylsyre, laurinsyre og myristinsyre som har en antibakteriell og antimikrobiell effekt. Studier har også vist at disse komponentene kan drepe flere typer patogener som stafylokokker, streptokokker, gjær og kandidasopp.

Hudmikroflora er også viktig fordi det forbedrer hudens smidighet og spenst og hjelper til med å forhindre for tidlig aldring. Dette er fordi disse organismerne bidrar til å produsere sebum, som består av flere lipider og fettsyrer, og disse er viktige for å holde huden hydrert, myk og smidig.

Foretrukket miljø for mikrobiota

Hudmikrobiota består av både skadelige og nyttige mikroorganismer og tilstedeværelsen av disse organismene på huden deres avhenger av et par forhold. Temperaturen, fuktighetsnivået og pH-nivået må være optimale for disse organismer å trives. I tillegg er miljømessige faktorer som kjemiske eksponeringer også avgjørende.

Derfor kan eksponering og samspillet med miljøet forandre hudmicrobiotas sammensetning. Det kjemiske miljøet som skapes av miljøet eller kosmetikk, hos mennesker som er mer utsatt for svømming kan endre pH-balansen, og endringer i fuktighet, mengden av svette eller eksponering for sollys kan også ha en stor innflytelse. All den menneskeskapte eksponeringen hos oss mennesker kan altså føre til forandringer som skaper endringer i det mikrobielle miljøet som omringer huden.

Disse forandringene kan ha en direkte innflytelse på hudens helse, så det er veldig viktig å vite hvordan man best kan forhindre forandringer i sammensetningen av hudmikrobiotan. Miljøforhold som kosmetiske komponenter, kjemiske substanser, fysisk aktivitet, immunsystem, kosthold, osv. spiller alle et viktig rolle.

Hvordan bevare hudmikroflora?

Vår kultur går dypt inn i tradisjonell hudpleie. Forbrukere og overalt tilgjengelige og selvstendige kosmetiske produkter er kalt for å tjene et problem som forskning har oppdaget. Dette er mulig gjennom å forbedre det mikrobielle miljøet som omringer huden og huden som helhet.

Hvis man ønsker å opprettholde og støtte en sunn hudmikrobiota, krever det etterlevelse av grunnleggende hygieneprinsipper og systematisk bruk av sminke, som er spesielt formulert for å forhindre rødme, tørrhet, og bakgrunnsflora, samt den mest silkeaktige tekstur gjenopprettelsen.

Riktig hudpleie hjelper med å opprettholde et mikrobiom som er sunt for huden. En omfattende og konsekvent rutine rik på hudkremer og serum som inneholder ingredienser som natriumsulfasalatsyre, caprylsyre og hugget tea tree, kan også gi et stort løft til huden. I tillegg, får du også viktige mineraler- og vitaminer som kan øke mikrobiomets tilstand.

Grunnlaget for et godt hudmikrobiom er bra hygiene. Rengjøring er grunnsteinen til enhver hudpleierutine. Å bruke

Stikkord