Hvordan brukes hydrolater? De mirakuløse egenskapene i blomstervann

Hydrolater er ansiktsvann som fyller huden med fuktighet og næring og som roer ned irritasjoner. Du kan bruke dem som erstatning for hudtonere, eller kombinere dem med naturlige oljer, leire, serum og hyaluronsyregeleer. Hva er hydrolater egentlig, og hvilke fordeler har de? Bruk litt tid på å lese denne artikkelen for å lære om de ekstraordinære egenskapene bak hydrolater – dette helt naturlige kosmetikkproduktet er verdt det!

Hva er et hydrolat?

Hydrolat er et veldig enkelt produkt, som er så flott fordi det er enkelt. Kort sagt er det blomster- eller urtevann – et annengradsprodukt som oppstår under pressingen av eteriske oljer. Mens destillasjonen foregår, absorberer det kokende vannet partiklene i oljen som ikke løses opp i vann. Når denne væsken kjøles ned, skiller oljen seg og vannet som er igjen er hydrolatet – essensen av blomsten/urten oljen ble utvunnet fra. Partiklene som gjenstår i vannet sammen med spormengder eterisk olje (0,02-0,5%) er to grunnleggende bestanddeler av hydrolatet.

Fordeler med urtevann

Hydrolater har ulike egenskaper som de deler med blomstene/urtene de ble utvunnet fra. Generelt sett er de ment for å styrke de selvgjenopprettende prosessene i kroppsvev for å forbedre huden på naturlig vis.

Det mest populære hydrolatet som anbefales for å behandle dehydrert, skjør og rød hud utvinnes fra Damaskusrosen. Takket være de høye konsentrasjonene av antocyaniner og gallinsyre, har det antioksidantiske og rensende effekter. I tillegg til dette er Damaskusrosevann kjent for å gjøre kapillærveggene sterkere. Til slutt fungerer dette hydrolatet på samme måte som en hudtoner, og forbedrer hudens evne til å absorbere alle næringsstoffene som tilføres gjennom ansiktskremer.

Et annet vanlig hydrolat er vannet som oppstår fra grapefrukt – Neroli. Det er rikt på hesperidin som er kjent for å være en sterk antioksidant. I tillegg til dette flavanone glykosidet inneholder Nerolivannet også betain, som har dypt fuktighetsgivende effekt på huden. I tillegg forbedrer nerolivann stramheten i moden huden og gir ekstra glød til matte og slitne ansikt. Dette hydrolatet gjenoppretter også hudens pH-balanse slik Damaskusrosevann gjør, som fører til sterkere og mer elastiske hudkapillærer.

Lavendelvann – som utvinnes fra den Engelske lavendelen – er enda et toppvalg for mange kvinner som liker naturlige skjønnhetsprodukter. Den største fordelen ligger i at det passer for alle hudtyper, inkludert sensitiv, problematisk og irritabel hud. Det er kjent som en naturlig antioksidantisk og antiinflammatorisk væske som også er antiseptisk. Lavendelvann kan brukes mot kviseutbrudd, akne, psoriasis og eksem. Det nærer, lindrer og gjør huden friskere. Til slutt er det også et bra produkt for å roe ned insektstikk og solbrenhet.

Om man har oljete ansikt, kan det virke som at trollhasselvann er det perfekte valget. Dette hydrolatet er i stand til å rense, avgifte og krympe porene. I tillegg reduserer det talgproduksjonen og forbedrer blodtilførselen i huden. Alle disse fordelene kommer av tanniner som trollhasselvannet bugner over av. Dette urtevannet kan også brukes av de med rød hud, fordi den er i stand til å stramme inn kapillærene i huden.

Kornblomstvann er beriket med mineralsalter og polyfenoler, og kan derfor roe ned irritasjoner som forårsakes av barbering og eksponering for solsenglamper. Det passer perfekt for skjør og sensitiv hud. Det lindrer og hjelper huden med å slappe av. Den beste delen er at kornblomstvann forsinker aldringsprosessen.

Hvordan brukes hyldrolater ordentlig?

Alle urte/blomsterdestillater kan brukes som et alternativ til hudtonere, kroppssprayer, hårspray, vannbase i kosmetikk, som del av en leirebasert ansiktsmaske og som fuktighetsgiver etterfulgt av en naturlig olje. Siden det er et skikkelig naturlig flerbruksprodukt har det vunnet fram til hundrevis av tusener hjerter som lever i harmoni med naturen.

Om du bytter ut den vanlige hudtoneren din med et hydrolat, bør du spraye det over hele ansiktet, på nakken og på brystet om morgen og kveld. La det absorberes fullstendig, men om du ikke kan vente så lenge kan du også tørke det av med bomullspads eller papirtørkle. Åpenbart kan du bruke et urtedestillat for å behandle hodebunnen din også. Når det masseres inn i hodebunnen gir hydrolatet blodsirkulasjonen en boost, pH-balansen gjenopprettes og huden lindres. I tillegg er de fleste bevist å kunne behandle seboré og gjøre håret merkbart sterkere.

Den siste informasjonsbiten omhandler allergen hud. Om huden din er hyperreaktiv og du ønsker å behandle den med urtedestillater, bør du prøve å blande dem ut først (1:1). Slik gjør du destillatet mer skånsomt for huden.

Stikkord

Kommentarer